Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΥΡΟΝΙΑ...(by pontiometalo)



Η μπίρα, όπως πλέον αποδεικνύεται από πληθώρα μελετών, ασκεί όταν καταναλώνεται με μέτρο, μια σημαντικότατη προστατευτική δράση έναντι καταστάσεων όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η αρτηριοσκλήρυνση (απώλεια ελαστισκότητας των αρτηριών) και γενικότερα η στεφανιαία νόσος.


ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ... (by desp)


Ποια είναι τα ευπαθή και ευάλωτα τρόφιμα;
Από τα τρόφιμα που διατίθενται στο κυλικείο θα πρέπει να διατηρούνται σε ψυγείο τα φρέσκα γάλατα (τα υψηλής παστερίωσης δεν χρειάζεται μέχρι να ανοιχθούν), το ρυζόγαλο και η κρέμα, τα σάντουιτς και τα τοστ πριν ψηθούν, ορισμένοι χυμοί (εξαρτάται από το είδος), τα γιαούρτια, ενώ το καλοκαίρι συστήνεται και οι σοκολάτες να διατηρούνται εντός ψυγείου.
Σε θερμοθάλαμο πρέπει να διατηρούνται οι έτοιμες τυρόπιτες και σπανακόπιτες. Τα υπόλοιπα τρόφιμα θα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.


Τι πρέπει να προσέχουμε στις συσκευασίες των τροφίμων;
Την ένδειξη χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας/τελική ημερομηνία ανάλωσης («ημερομηνία λήξης»). Οι ενδείξεις αυτές χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν για πόσο καιρό ένα τρόφιμο διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και είναι ασφαλής η χρήση του.
Τα συστατικά. Μας δίνουν πληροφορίες για την σύνθεση του τροφίμου.
Διατροφικές Πληροφορίες. Αυτές μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά όταν υπάρχουν πρέπει να αναγράφονται με συγκεκριμένο τρόπο. Μας δίνουν πληροφορίες για την ενεργειακή αξία του τροφίμου, καθώς και την περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες κ.α.
Την ποσότητα του τροφίμου (βάρος ή όγκος).
Τα στοιχεία του παρασκευαστή ή συσκευαστή ή διακινητή. Καθορίζει ποιος είναι «υπεύθυνος» για την ασφάλεια του συγκεκριμένου τροφίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου